Autor: Irina Miron

Cazul celor aproximativ 40 de oameni care s-au intoxicat cu produse alimentare după ce au participat la sfârșitul săptămânii la o nuntă și cel al bărbatului decedat din cauza intoxicației, i-a mobilizat și pe procurori. Aceștia au inițiat o cauză penală pentru a elucida circumstanțele exacte în care s-a produs incidentul.

Procuratura sectorului Râșcani urmează să creeze astfel, un grup de urmărire penală pentru a identifica cine se face vinovat, pentru ca ulterior, cei implicați să poată fi trași la răspundere.

Potrivit Codului Penal, asemenea infracțiuni se pedepsesc cu o amendă de până la 20.000 de lei sau cu până la trei ani de pușcărie. Pentru aceleași încălcări, persoanele juridice sunt sancționate cu amenzi în valoare de până la 160.000 de lei. Totodată, acestea pot fi private de dreptul de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la trei ani sau se pot alege cu retragerea statutului de persoană juridică.

La sfârșitul săptămânii trecute au ajuns la spital aproximativ 40 de persoane cu intoxicații alimentare. Victimele s-ar fi intoxicat după ce au mers la o nuntă la un restaurant din Chișinău. Cele mai multe dintre persoanele afectate sunt internate la Spitalul Raional Ungheni, 20 la număr. Medicii spun că starea lor este satisfăcătoare.

 

Citește la aceeași temă:

Viceministrul Sănătății, Svetlana Cotelea: „Reprezentanții restaurantului în care s-au intoxicat zeci de oameni au organizat nunta contrar ordinului privind sistarea activității localului” 

Direcția municipală de Sănătate va institui o comisie care va investiga cazurile de intoxicație în masă la un restaurant din Capitală 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni