Redactor: Sorina Bujarov

Riscul de cancer uterin poate fi redus prin dietă și exerciţii fizice. Aşa sugerează rezultatele un nou studiu realizat de către o echipă de cercetători de la Imperial College din Londra. Potrivit acestora, cel puţin 30 de minute pe zi de exerciţii fizice le ajută pe femei nu doar să arate bine, ci şi să prevină una dintre cele mai frecvente maladii ale momentului.

„Dacă sunt active din punct de vedere fizic şi dacă nu au o greutate excesivă, îți poţi reduce riscul de dezvoltare a cancerului uterin şi îți poţi îmbunătăţi starea generală de sănătate”, a explicat autorul cercetării dr. Teresa Norat, citată de descopera.ro.

Studiul arată că aproape jumătate din cazurile de cancer uterin din Regatul Unit ar putea fi prevenite, dacă reprezentantele sexului frumos s-ar menţine active şi în formă, scrie descoperă.ro. Un alt studiu, realizat de către specialiştii de la World Cancer Research Fund, sugerează că şi consumul de cafea ar putea diminua riscul de cancer uterin. Totodată, experţii susţin că nu au destule dovezi pentru a recomanda consumul de cafea pentru prevenirea acestui tip de cancer.

„Dovezile privind efectul cafelei sunt foarte interesante, dar mai avem multe de cercetat înainte de a ne pronunţa. Trebuie să luăm în considerare efectul posibil pe care băutura îl poate avea şi asupra altor cancere”, a explicat şi Karen Sadler, director executiv la World Cancer Research Fund.

În prima analiză globală din 2007, oamenii de ştiinţă de la Imperial College London au adunat rezultatele mai multor cercetări ştiinţifice despre cancerul endometrial(cancerul mucoasei uterine). După ce au evaluat legătura dintre această maladie şi dietă, activităţi fizice şi greutatea fiecărei participante la studiu, aceştia au constatat că 3.700 de cazuri de cancer uterin ar putea fi prevenite anual numai în Anglia, dacă femeile ar fi active zilnic câte 38 de minute.

Potrivit statisticilor, în Marea Britanie doar 56% dintre femei urmează recomandările de a face sport pentru cel puţin 30 de minute pe zi, de 5 ori pe săptămână şi doar 39% dintre acestea au o greutate sănătoasă.

 

Articole relaţionate:

 Inhibarea emoţiilor creşte riscul apariţiei problemelor cardiace şi a cancerului

Femeile din Moldova, mai bolnăvicioase decât bărbații 

Nordul Moldovei, cel mai afectat de cancer. Medicii explică de ce în raioanele nordice oamenii sunt răpuși de această boală