Autor: Irina Papuc

Comisia Națională de Integritate va decide astăzi dacă va începe controlul din oficiu pe numele deputatului și președintelui Comisiei parlamentare sănătate protecție socială și familie, Vladimir Hotineanu. Membrii comisiei care i-au verificat declarația de venituri au suspiciuni că acesta a tăinuit o parte din avere.

Potrivit șefei Comisiei de Control de interese personale din cadrul CNI, Adela Griciuc, astăzi membrii Comisiei vor decide dacă Vladimir Hotineanu va fi verificat pentru tăinuirea averii. „În urma examinării declarației, dar și a bazei noastre de date au apărut anumite suspiciuni privind declararea integrală a averilor domnului Hotineanu. Vom decide în câteva ore dacă există temei de începere a procedurii de control”, a declarat pentru Sănătate Info, Adela Griciuc.

Potrivit datelor declarate oficial Vladimir Hotineanu deține un teren, o casă de locuit în valoare de peste 1 milion de lei, un apartament de aproape 198 de mii de lei. Totodată, el a procurat în 2012 un Mitsubishi Outlander în valoare de 240 de mii de lei, iar de la locul de muncă ar fi obținut în aceeași perioadă de timp puțin peste 260 de mii de lei.

Vladimir Hotineanu nu a răspuns la telefon pentru a comenta intențiile CNI. El este deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe listele Partidului Liberal-Democrat. Din anul 2009 până în 2011 Hotineanu a deținut funcția de Ministru al Sănătății.

 

Articole relaționate:

CNI a inițiat procedura de control a averii lui Mihai Moldovanu. Șeful de la Direcția municipală de sănătate este suspectat că nu și-ar fi declarat toate veniturile 

Viceministrul Sănătății Octavian Grama, verificat de CNI în cazul medicamentelor compensate 

Directorul CNAM, Mircea Buga, verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese privind noua listă a medicamentelor compensate