Autor: Irina Papuc

Comisia Națională de Integritate a decis să inițieze un control din oficiu pe numele lui Octavian Grama. Într-un document publicat pe portalul oficial al instituției se menționează că decizia a fost luată după ce în presă au apărut informații despre posibila implicare a viceministrului în aprobarea listei medicamentelor compensate. Comisia urmează să stabilească dacă Octavian Grama ar fi putut favoriza includerea în lista medicamentelor compensate produsele firmei Bosnalijek Pharmaceutical and Chemical Industry director al căror reprezentanțe în Moldova este soția viceministrului Stela Grama.

În lista medicamentelor compensate, actualizată în primăvara acestui an figurează mai multe titluri de medicamente ale firmei conduse de Stela Grama. Totodată, presa a scris că și în lista anterioară au fost introduse doctorii ale unei firme farmaceutice a cărui director figura viceministrul în anii 2005-2009. 

Viceministrul Sănătății, Octavian Grama spune că are dovezi clare că este nevinovat, iar presa îl atacă pentru că ar fi vicepreședintele unui partid politic. „Există procesele-verbale, 61 la număr care demonstrează că eu n-am participat la nicio ședință atunci când au fost discutate subiectele ce țin de compania pe care o conduce soția mea. Ea muncește deja de zece ani la această firmă și nu poate lăsa munca pentru că eu am devenit viceministru. Pe atunci nu știam că voi deține funcția asta. Eu sunt deschis să comunic cu CNI, fără probleme”, a precizat Grama.

Anterior, Comisia de Integritate a pornit un control și pe numele ministrului Sănătății, Andrei Usatîi și pe cel al directorului Companiei Națională de Asigurări în Medicină, Mircea Buga.

Articole relaționate:

Directorul CNAM, Mircea Buga, verificat de CNI pentru un eventual conflict de interese privind noua listă a medicamentelor compensate 

Ministrul Sănătății vizat din nou de CNI, în același caz cu directorul CNAM privind medicamentele compensate 

Oxana Domenti: Oficialii de la Ministerul Sănătății favorizează firme farmaceutice ale unor rude