Autor: Irina Miron

Și-a rupt piciorul acum o săptămână, iar medicii de la Urgența din raion l-au diagnosticat cu o simplă entorsă și l-au trimis acasă să se trateze. Este vorba despre un bărbat din satul Floreni, raionul Anenii Noi, care a fost spitalizat zilele trecute la Spitalul de Urgență din Capitală, după ce piciorul fracturat s-a învinețit și s-a umflat de-a binelea.

Doctorii i-au pus piciorul în ghips, iar pacientul spune că-i va acționa în judecată pe medicii de la Anenii Noi, care i-au pus un diagnostic greșit.

Grigore Cortac, în vârstă de 43 de ani a alunecat în curtea casei acum o săptămână. Atunci bărbatul și-a fracturat călcâiul și a chemat, în scurt  timp, ambulanța. După ce i-au imobilizat piciorul, medicii l-au transportat la Spitalul Raional Anenii Noi.

„M-au ținut pe coridor cu durere vreo două ore, fără să mă întrebe cineva ceva. Abia mai târziu a venit o tânără care mi-a făcut roentgen și care mi-a spus să aștept puțin”, își amintește Grigore Cortac. Așteptările pacientului au durat aproape o oră. „După ce am înghețat de tot și nu mai puteam de durere, a venit un medic care mi-a zis ca unui câine că nu am nimic și să mă duc acasă”, mărturisește bărbatul.

În minutele care au urmat, ajutat de o femeie de serviciu, și nu de medici, Grigore a luat un taxi cu care s-a întors acasă. La Spitalul de Urgență din Capitală a ajuns abia peste câteva zile, când piciorul se învinețise și îl durea îngrozitor. „Am stat acasă în tot timpul acesta, de vreme ce medicii mi-au zis că nu există motive de îngrijorare. Am mers chiar și la un seminar de serviciu, iar acolo mi s-a făcut extrem de rău, mi s-a ridicat tensiunea”, povestește supărat Grigore Cortac.

Doctorii de la Anenii Noi au, însă, o altă variantă a celor întâmplate. Directorul Substației Zonale de Urgență din raion a declarat pentru Sănătate Info că apelul a fost preluat abia la ora patru dimineața. Potrivit lui Nicolae Pila, pacientul ar fi ajuns ulterior în grija medicilor de la Spitalul Raional. Aceștia i-ar fi făcut radiografia piciorului și i-ar fi recomandat să consulte un medic traumatolog. Pacientul ar fi ales, însă, să meargă acasă.

 „Era ora cinci dimineața, la ora opt vin medicii, ar fi putut să aștepte doctorul, el însă nu a făcut-o”, a declarat pentru Sănătate Info Lilia Șchiopu, șefa Secției Internare a Spitalului Raional Anenii Noi.

Astăzi, Grigore Cortac se simte mai bine. „Pacientul e în stare bună, în afara oricărui pericol. S-a intervenit la timp, totuși”, a declarat pentru Sănătate Info, Petru Craveț, ofițerul de presă al Spitaloului de Urgență din Capitală. „Mi-aș fi putut pierde piciorul dacă mai stăteam, așa mi-a spus medicul din start. Am avut noroc, până la urmă”, mărturisește pacientul care nu a renunțat la ideea de a-i acționa în judecată pe medicii de la Anenii Noi.

 

Articole relaționate:

A născut un copil mort la doar 35 de săptămâni de sarcină. O femeie din Telenești acuză medici de la Orhei că i-au lăsat bebelușul să moară

Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului, acuzaţi de malpraxis. Un copil a rămas mutilat pe viață din cauza că nu a fost resuscitat la timp 

O tânără de 15 ani din Marea Britanie a murit la spital din vina medicilor, care nu i-au făcut un șir de investigații simple