Autor: Irina Papuc

Ion Băhnărel nu mai este director al Centrului Național de Sănătate Publică. Acesta și-a dat demisia, iar în scurt timp ministrul Sănătății, Andrei Usatîi va numi, prin ordin, o altă persoană pentru această funcție.

Ion Băhnărel și-ar fi prezentat demisia în luna octombrie, pe când era în concediu de boală. Potrivit viceministrului Sănătății, Svetlana Cotelea, ordinul de demisie a intrat în vigoare atunci când a expirat termenul de concediu de boală a lui Băhnărel. „Potrivit legislației, directorul acestei instituții se numește prin ordin, la decizia ministrului”, a precizat Cotelea.

Ion Băhnărel este cel mai longeviv director. Din 2005 până în 2007 acesta a deținut funcția de medic șef-sanitar de stat și director general al Centrului Național Științifico-Practic de Medicină Preventivă, iar din 2010 a revenit în funcția de director al CNSP. Strategia de Sănătate Publică pentru anii 2014-2020 prevede că managerii instituțiilor de sănătate publică vor fi numiți prin concurs. Acest lucru însă se va întâmpla abia din 2015. Acum, ministrul Sănătății este cel care decide cui îi va reveni această funcție.

 

Articole relaționate:

Gata cu funcțiile politice. Directorii centrelor de sănătate publică vor fi aleși prin concurs 

Sănătatea publică, pe umerii nimănui. Specialiștii din cadrul acestui serviciu devin mai puțini pe an ce trece