Autor: Irina Papuc

Victor Ghicavîi, președintele Comitetului Național de Etică va fi verificat de către CNI. Comisia, a decis în cadrul ședinței de astăzi să pornească procedura de control pentru conflict de interese.

Informația a fost confirmată de către Adela Griciuc, responsabilă de conflictele de interese de la Comisia Națională de Integritate. Procedura de control va fi inițiată pentru a verifica dacă există conflict de interese în cazul președintelui CNI, Victor Ghicavîi și ruda sa, care conduce o companie specializată în studii clinice - Arensia.

Presa a scris anterior că există o relație de rudenie, deși Ghicavîi reprezintă o instituție care avizează studiile clinice și trebuie să asigure respectarea tuturor prevederilor drepturilor persoanelor implicate în studii, iar faptul că nora sa conduce o companie implicată în studii clinice poate genera conflict de interese. Și Sănătate Info a scris anterior despre faptul că Nelea Ghicavîi este căsătorită cu fiul lui Victor Ghicavîi, medic urolog care activează în cadrul Spitalului Republican. Președintele Comitetului de Etică nu a comentat în niciun fel legătura de rudenie dintre ei.

 

Citește la aceeași temă:

Posibil conflict de interese. Președintele Comitetului Național de Etică din Republica Moldova are rude care dețin funcții de conducere în domeniul testelor clinice pe pacienți 

EXCLUSIV//Directorul interimar al Spitalului Clinic Republican este cercetat într-un dosar pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari ce vizează studii clinice pe pacienți moldoveni