Redactor: Irina Papuc

Procuratura orașului Kiev a decis punerea sub acuzare a unui obstetrician - ginecolog, care ar fi responsabil de moartea unui bebeluș.

Potrivit serviciului de presă al Procuraturii, incidentul tragic a avut loc în aprilie 2011. În urma investigațiilor s-a stabilit că doctorul nu a ținut cont de o caracteristică rară de fiziologie a pacientei, în vârstă de 39 de ani și, în loc să purceadă la procedura de cezariană, a decis să accelereze procesul de naștere pe cale naturală. Din cauza aceasta, micuțul a suferit o traumă cranio-cerebrală puternică, iar două luni mai târziu a decedat, scrie unian.net.

În cadrul urmăririi penale a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale, iar rezultatele au confirmat legătura de cauzalitate dintre acțiunile medicului și moartea copilului.

Astfel, doctorul este suspectat de executarea necorespunzătoare a atribuțiilor profesionale, care au dus la consecințe grave, care se pedepsește cu trei ani de închisoare și interzicerea practicării profesiei de medic pe o perioadă de până la trei ani.

 

Articole relaționate:

Părinții unui nou-născut acuză medicii de malpraxis. Micuțul avea clavicula ruptă de la naștere, însă medicii au descoperit aceasta abia după o săptămână

Un copil din capitală s-a intoxicat cu contraceptive 

Câștig de cauză pentru familia unui copil de patru ani, care a dezvoltat paralizie cerebrală din cauza neglijenței asistentelor medicale 

Despăgubire de malpraxis plătită de ORL-ist, anesteziolog și spital în cazul unei operații de înlăturare a polipilor