Redactor: Irina Papuc

Un nou studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că 1 din 25 de pacienți a luat o infecție din spital.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor DC subliniază faptul că 200 de americani mor în fiecare zi din cauza infecțiilor luate din spital, cu toate că multe dintre aceste cazuri pot fi prevenite. Datele, din 2011 relevă un total de 721,800 de infecții soldate cu 75.000 de decese. Și aceasta este considerată o îmbunătățire a situației, scrie eMaxHealth.

Pneumoniile sunt în topul infecțiilor din spitale. Creșterea rezistenței la antibiotice face ca acestea să fie mult mai periculoase pentru pacienți.

Infecțiile C. difficile , de exemplu , au devenit mai severe în ultimul deceniu și mai multe bacterii sunt rezistente la antibiotice. Infecțiile rezistente la antibiotice reprezintă cel puțin 23.000 de decese în fiecare an. Cu toate acestea, ratele de infectare din spitale variază semnificativ între state și chiar între spitalele învecinate.

„Există unele spitale care fac o muncă excelentă și mi-ar place să fiu tratat acolo. În același timp, există locuri care îmi trezesc o mare îngrijorare. Aceasta poate fi legată de personalul medical, de resursele existente sau de felul cum sunt realizate lucrurile”, spune Peter Bell, șeful diviziunii de promovare a asistenței medicale de calitate din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Infecțiilor.

Peter Pronovost, directorul Institutului Johns Hopkins Armstrong pentru siguranța pacienților le recomandă oamenilor să examineze cu atenție, înainte de internare, ratele de infectare din spitalul local, care pot fi consultate pe site-ul companiei.

Pronovost este convins de faptul că pacienții pot și trebuie să le amintească doctorilor și asistenților medicali să se spele pe mâini înainte de examinare și să solicite să înlăture la timp cateterele sau alte surse de infecție.

„Chiar dacă am obținut un  succes la nivel național, mai există câteva spitale care au rate de infecție ce sunt de mai multe ori peste media națională. Realitatea este că de multe ori se face prea puțin pentru a soluționa problema”, a conchis Pronovost.

Studiul a fost efectuat în septembrie 2011 și a cuprins 183 de spitale și peste 11.280 de pacienți intervievați.

 

Articole relaționate:

Tot mai multe materiale medicale nesterile în instituțiile medico-sanitare din Chișinău. Cea mai mare pondere, în secțiile de obstetrică și ginecologie. Responsabilii promit să ia măsuri 

O mămică afirmă că fetița ei s-a infectat cu rotavirus în spital „Patru zile a vomitat și n-a putut mânca nimic. Neoficial, au recunoscut că este o infecție cu rotavirus de care nu pot scăpa” 

Stetoscopul medicilor, mai murdar decât mâinile acestora. Acestea pot fi o sursă de răspândire a bacteriilor, precum stafilococus aureus