Redactor: Irina Papuc

Mii de femei, proaspete mămici, sunt trimise acasă de la maternitate la mijlocul nopții, deoarece spitalele duc lipsă de personal, în special de moașe.

În urma investigațiilor efectuate de Daily Mail, aproape 33 de mii de proaspete mămici din Marea Britanie au fost trimise acasă la miez de noapte în ultimii trei ani. Mai mult, cifra este în creștere în comparație cu 2011. Experții atenționează că externarea timpurie, mai ales în toiul nopții poate avea consecințe nefaste asupra sănătății femeilor.

Zilele trecute, atât lucrătorii medicali, cât și grupuri de pacienți, au atras atenția Guvernului britanic asupra acestei cifre alarmante.

Potrivit directorului executiv al Asociației pacienților, „a fi trimis acasă la mijlocul nopții este inadmisibil în orice circumstanțe, mai ales că femeile încă sunt vulnerabile după naștere”.

Datele cercetărilor arată că pe parcursul anului 2013, între orele 23.00 – 6.00 ar fi fost evacuate 12.335 de mămici, câte 34 în fiecare seară.

  Mii de pacienți transferați, în toiul nopții, de la un spital la altul 

Una dintre femei, care a fost trimisă acasă de la spitalul din Essex a doua zi după ce l-a adus pe lume pe fiul său, spune: „Erau primele zile de iarnă. Afară era întuneric și frig, nimeni nu era prin preajmă. Dacă aș mai avea un copil, i-aș ruga să mă lase să stau în spital până dimineața”.

Responsabilii din domeniu spun că mai este nevoie de investiții, maternitățile ajungând la un punct critic, din cauza lipsei de paturi, dar și de personal. Iar doctorul Dan Poulter, responsabil de maternități, confirmă că femeile trebuiesc externate numai atunci când sunt gata pentru aceasta.

 

 Articole relaționate:

Cât costă migrația lucrătorilor medicali într-o țară UE. Cifra ajunge la miliarde de dolari 

Un spital din Anglia cheltuie peste 800 mii de dolari ca să-şi cazeze pacienţii într-un hotel de lux