Redactor: Irina Papuc

Royal Free Hospital din Londra este spitalul care folosește această metodă pentru a nu se ciocni de problema lipsei paturilor. Instituția a cheltuit, în 2010, peste 66.000 de dolari pentru a caza 262 de pacienţi într-un hotel, iar în anii 2012-2013 aceasta a plătit peste 800 de mii de dolari pentru 1.900 de bolnavi.

Daily Mail scrie că este vorba despre un hotel din cunoscutul lanț hotelier Premier INN.  În ultimii doi ani numărul celor cazați de spital aici s-a mărit considerabil.

Ținând cont că spitalul londonez se confruntă cu problema lipsei paturilor, medicii sunt rugați să evalueze dacă pacientul poate fi cazat în hotel, în funcție de starea lui de sănătate.

Astfel, dacă în anul 2010 de serviciile Premier INN au beneficiat 262 de persoane, atunci în următorii doi ani, numărul acestora a crescut la aproape 2.000. În rezultat, s-au mărit şi costurile.

Și administrația hotelului a confirmat că numărul pacienților trimiși de Royal Free Hospital este în creştere. Presa mai scrie că managerii hotelului spun că acești clienți nu beneficiază de condiții speciale - camerele sunt ca toate celelalte.

Cu toate acestea, adminisrația spitalului afirmă că serviciile pentru acești bolnavi sunt la fel de calitative. Medicii spun că au recurs la această metodă pentru binele pacienților care locuiesc departe de spital și nu pot merge seara acasă. "Royal Free oferă o gamă largă de servicii, iar pacienți din întreaga Mare Britanie vin la noi pentru tratament. Unele persoane necesită un tratament mai mult de o zi, fără însă a fi supravegheați noaptea. Anume din acest motiv le ofrim celor care trăiesc departe de Londra posibilitatea cazării în unul din hotelurile din apropiere. De asemenea, la hotel sunt cazaţi cei care au programată o intervenție chirurgicală a doua zi dimineața", spune purtătorul de cuvânt al spitalului.

 

Articole relaționate:

Personalul medical românesc, cel mai căutat pentru a ocupa locurile vacante din Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie 

O treime dintre doctorii din Marea Britanie sunt emigranți din cele mai sărace țări ale lumii. Studenții englezi de la medicină nu au șanse egale să activeze în domeniu 

Cadrele medicale din Marea Britanie ar putea fi urmărite penal pentru indiferență față de pacienți