Redactor: Irina Papuc

Cele mai mari sume pentru malpraxis medical în urma proceselor de judecată au fost plătite în New York, cu o diferență aproape duble decât în alte state. Astfel, în New York au fost achitate anul trecut  aproximativ 690 milioane dolari, ceea ce înseamnă o medie de 39 de dolari pe cap de locuitor.

După New York, cu despăgubiri de 357 milioane dolari despăgubiri pe cazuri de malpraxis se află statul Pennsylvania, cu 25 de dolari pe cap de locuitor, arată datele companiei Jeremy Gower de Diederich Healthcare, un asigurator de malpraxis medical. Cifrele sunt foarte mari și în California și Florida, scrie Washingtonpost.

La celălalt capăt se află Dakota de Nord și Sud, Montana și Iowa, unde plățile pentru malpraxis medical ajung la 20 de  milioane de dolari.

Procesele de malpraxis au determinat multe controverse în rândul politicienilor. Unii susțin că majorarea primelor de asigurare complică activitatea doctorilor, pe când alții susțin că acestea sunt absolut necesare pentru a proteja consumatorii.

Joia trecută, Curtea Supremă din Florida a declarat că legislativul a fabricat o „presupusă criză de malpraxis medical, amânând plățile pentru alte cazuri cu impact letal. Plățile au crescut în general cu 4,7 la sută între 2012 și 2013, la 3,7 miliarde de dolari.

 

█  Articole relaționate:

Un medic obstetrician – ginecolog din Kiev va apărea în fața instanței. Din vina acestuia ar fi murit un nou-născut 

Câștig de cauză pentru familia unui copil de patru ani, care a dezvoltat paralizie cerebrală din cauza neglijenței asistentelor medicale 

Cazuri de malpraxis, câștigate la CEDO în 2013. O gravidă din Turcia a murit din neglijența doctorilor, iar o româncă a rămas fără uter, din același motiv