Redactor: Irina Papuc

Numărul cazurilor de cancer de piele a crescut de șapte ori în ultimii 40 de ani. Datele arată că cei mai expuși riscului sunt iubitorii de plaje. Chiar dacă băile de soare par inofensive, rezultatul apare cu vârsta.

Moda bronzului frumos a apărut prin anii ’70 ai secolului trecut. În deceniile următoare numărul cazurilor de cancer de piele a început să crească incontrolabil. Multora băile de soare li se par inofensive, însă cancerul de piele apare odată cu vârsta și anume la persoanele care s-au expus destul de mult razelor UV în tinerețe, scrie Meddaily.

Potrivit oamenilor de știință numai în Marea Britanie mor anual de melanom aproximativ 2.000 de oameni. Recent, cercetătorii australieni au descoperit că cei mai expuși riscului de a dezvolta cancer sunt fermierii, comercianții, constructorii și șoferii, care sunt nevoiți să petreacă cel mai mult timp în soare.

Cu toate acestea, există informații încurajatoare - melanomul depistat precoce poate fi tratat. Dacă timpul este pierdut, atunci medicina modernă este lipsită de soluții, nici chimioterapia cu cele mai inovative preparate nu va avea efect. 

 

Articole relaționate:

Bărbații care iau Viagra riscă să dezvolte cancer de piele 

Bronzul artificial provoacă mai multe cazuri de cancer de piele decât fumatul- cancer pulmonar 

Australia va interzice solarul. Autoritățile speră să reducă numărul deceselor provocate de cancer de piele