Redactor: Irina Papuc

Margaret Lambert a fost dusă la Spitalul Universitar din North Staffordshire de familia ei îngrijorată de faptul că aceasta acuza dureri groaznice de stomac. Ei le-au spus medicilor că femeia a mai avut anterior cheaguri de sânge, lucru indicat și în istoria ei medicală, și că ar trebui efectuate imediat niște analize medicale.

Rudele spun însă că cererea a fost ignorată de către doctorii care i-au efectuat o scanare computerizată, dar n-au depistat nimic, așa că au lăsat-o să zacă cu dureri într-un salon. Ea avea un cheag de sânge în intestine, dar acesta a fost depistat peste două zile, când era prea târziu.

Rudele spun că aceasta striga de durere, dar angajații spitalului au evitat-o, iar când acesta solicita ca să fie investigată, doctorii motivau că erau ocupați, deși „ în realitate nu părea”, punctează rudele femeii decedate, citate de Daily Mail.

La sfârșitul primei zile de internare, Laura, fiica femeii afirmă că a chemat urgența, dar după 30 de minute nimeni nu și-a mai făcut apariția, iar când a cerut analgezice de la recepție, angajatele i-au spus că nu-i pot da altceva decât paracetamol.

De disperare, Margaret Lambert s-a târât în patru pe coridor, strigând, că nu mai poate de durere. Nici atunci însă angajații nu i-au atras atenția, iar un asistent medical a dus-o înapoi în pat.

„Se uitau la ea ca la o femeie care simulează”, își aduce aminte Laura.

„După ce m-am dus din nou să chem ajutor, dar n-am găsit pe nimeni și i-am spus că nimeni nu va veni, s-a dat jos din pat și a început să se târască. A fost îngrozitor”.

  Cele mai frecvente erori comise în secțiile de urgență. Prima în top - erorile de diagnostic 

Abia de această dată un alt asistent medical a venit și i-a adus puțină morfină, care însă era prea puțină pentru a-i amorți durerea.

Fiica femeii mai spune că a trebuit să o spele pe mama ei și să-i schimbe cearșafurile, pentru că nimeni nu era să facă acest lucru. Margaret a stat într-o baltă de sânge aproape 24 de ore.

După două zile Margaret a fost dusă într-o secție de îngrijiri critice, dar la ora 22:00 a decedat.

Abia după ce aceasta a decedat, medicii au descoperit că aceasta avea un cheag de sânge în intestine, dar era prea târziu pentru a fi salvată. Acum, familia acesteia intenționează să acționeze spitalul în judecată.

Margaret Lamberty a lăsat în urma sa patru copii și opt nepoți. Copiii acesteia au spus că au făcut pozele șocante pentru a le arăta doctorilor cât de mult a suferit mama lor. Ei au mai precizat că mama lor avea o afecțiune din cauza cărora se formau cheaguri de sânge. De câteva ori le-a înlăturat prin operații.

Pe marginea acestui caz a fost pornită o anchetă. Un purtător de cuvânt al Spitalului Universitar Din Nord Staffordshire de declarat că „a primit corespondența de la familia Lamberty” și a adăugat că ar vrea să le transmită condoleanțe.

 

 

 

  Articole relaționate:

O femeie de 64 de ani a murit la scurt timp după ce un dentist i-a sustras 20 de dinți într-o singură ședință

Tânăra operată de patru ori după o greşeală medicală îşi revine treptat. Medicul care ar fi traumatizat-o rămâne încă nepedepsit

Topul celor 10 specialități medicale în care se produc cele mai multe greșeli. Ginecologia și chirurgia, în fruntea clasamentului