Redactor: Irina Papuc

O femeie în vârstă de 30 de ani a decedat, după ce doctorii au eșuat de 30 de ori în stabilirea unui diagnostic corect. Ea s-a stins în cele din urmă într-un hospice, de cancer de col uterin. Medicii susțineau însă că femeia ar avea dureri pe fond de stres, ligamente rupte sau sarcom.

Jeannine Harvey s-a stins în dureri în anul 2012, într-un hospice. Doctorii de la trei spitale au diagnosticat-o greșit de 30 de ori. Cancerul de col uterin a fost în mod repetat încurcat cu un ligament potențial rupt, hernie de disc, sarcom și chiar dureri cauzate de anxietate.

Zilele trecute a fost gata un raport detaliat al medicilor legiști care au concluzionat că Jeaninne  Harvey a murit de cancer de col uterin , care a fost diagnosticat greșit de 30 de ori, scrie Daily Mail.

Sora lui Jeaninne, Marie Donovan a declarat pentru jurnaliștii britanici că nu poate înțelege cum a fost posibil ca profesioniștii din domeniul medical, care au avut atât de multe oportunități pentru a diagnostica corect și trata o persoană, să eșueze de atâtea ori.

„În perioada când Jeannine suferea, am avut impresia că nimeni nu ne asculta. Medicii repetau într-una, cu un aer de superioritate, că durerile ei sunt provocate de anxietate”.

Jeaninne s-a plâns prima oară de dureri la piciorul stâng și în abdomen. Era decembrie, 2011. După o scanare cu ultrasunete s-a constatat că aceasta avea o concrescență de patru centimetri în zona pelviană.

  Aceasta este ultima fotografie a unei femei care a murit la scurt timp în spital, după ce s-a târât în genunchi, în agonie, cerând analgezice de la asistentele medicale 

După o procedură de laparoscopie efectuată la Spitalul City, din Birmingham, testele ar fi arătat că concrescența dispăruse, astfel că a fost trimisă înapoi la medicul de familie pentru fizioterapie.

Câteva zile mai târziu însă nu durerea nu trecuse, așa că  a mers la Sandwell Hospital, unde medicii au diagnosticat-o cu o posibilă ruptură de ligament.

Peste câteva luni, după o scanare RMN, medicii i-ar fi spus că are hernie de disc, iar anxietatea ar fi principala sursă de durere.

Sora femeii decedate spune că după câteva luni, în cadrul spitalului unde i-a fost făcută laparascopia, o asistentă medicală i-ar fi spus lui Jeaninne că cel mai probabil are cancer. Cu toate acestea, câteva zile mai târziu, doctorii au diagnosticat-o greșit din nou. De această dată ar fi fost vorba de sarcom - un tip de cancer care se dezvoltă în țesuturile conjunctive.

O biopsie de rutină, efectuată la Queen Elizabeth Hospital, efectuată înainte de începerea chimioterapiei, a arătat existența unor celule canceroase care își puteau avea originea numai la nivelul colului uterin. În acel moment, tumoarea era deja de 8 centimetri și a reușit să distrugă osul pelvian. Ea a fost admisă la un ospiciu la 13 iulie și a murit zece zile mai târziu.

█  Cele mai frecvente erori comise în secțiile de urgență. Prima în top - erorile de diagnostic 

Avocatul familiei afirmă că Jeaninne ar fi putut fi scutită măcar de durere, dacă nu putea fi tratată.

Roger Stedman , Director al Medical Sandwell și West Birmingham Hospitals a declarat că regretă situația și a recunoscut că în urma unei anchete interne au fost identificate mai multe probleme ce țin de diagnosticarea la timp și acordarea tratamentului.

„Ne-am întâlnit cu familia lui Jeannine și ne-am exprimat scuzele noastre și sincere condoleanțe pe care aș vrea să le exprim din nou. După moartea lui Jeannine am efectuat o anchetă internă detaliată, în urma căreia am identificat mai multe eșecuri, inclusiv de a face un diagnostic adecvat și în timp util”, a declarat acesta. El a recunoscut că diagnosticarea la timp ar fi scutit-o pe Jeaninne de dureri chinuitoare. Cel mai probabil tratamentul nu ar avut efect, deoarece cancerul era în stadiu avansat.

 

  Articole relaționate:

 Patru medici de la Centrul Mamei şi Copilului, acuzaţi de malpraxis. Un copil a rămas mutilat pe viață din cauza că nu a fost resuscitat la tim

Tânăra operată de patru ori după o greşeală medicală îşi revine treptat. Medicul care ar fi traumatizat-o rămâne încă nepedepsit

Topul celor 10 specialități medicale în care se produc cele mai multe greșeli. Ginecologia și chirurgia, în fruntea clasamentului