Autor: Virginia Dumitraș

Ana Popov, adolescenta în vârstă de 15 ani din Mileștii Mici, raionul Ialoveni, care la începutul verii a ajuns în secția reanimare de la Institutul Mamei și Copilului, după ce într-o zi s-a pomenit că nu mai poate merge, se ține pe propriile picioare.

Ne-am întâlnit în secția de Neurologie pentru adulți, la Institutul Mamei și Copilului, unde Ana trece un curs de reabilitare, iar în câteva zile tânăra va putea să revină la școală. Tânăra spune că acum, medicii se comportă mult mai bine cu ea. „După ce ați scris despre mine, medicii au început să mă viziteze mai des. Se îngrijorau de fiecare dată când mi se făcea rău. Am fost internată o lună și jumătate. Ulterior, am fost acasă vreo două luni, am primit medicamente, iar acum am venit la reabilitare unde fac gimnastică, parafină și masaj“, povestește adolescenta. 

 A rămas paralizată în timpul orelor și a ajuns la reanimare. Medicul de la Institutul Mamei și Copilului a externat-o însă fără să-i spună ce diagnostic are. „Cum să plec acasă dacă nu pot merge?“ 

Chiar dacă la serbarea de 1 septembrie a fost într-un scaun cu rotile, Ana nu are nicio îndoială că în curând, va merge la ore pe propriile picioare. „Medicii mi-au spus că există multe șanse să merg așa cum o făceam până la incident. În curând o să alerg“, glumește Ana Popov.

Emoționată, Galina Popov spune că nu mai credea că-și va vedea fata mergând ca altă dată. Acum o ajută însă să-și înmulțească pașii făcuți zilnic. „Atunci eram într-o situație foarte dificilă și credeam că fata mea n-o să mai poată merge. Acum am impresia că Anișoara, fata mea s-a născut a doua oară“, mărturisește mama adolescentei, Galina Popov.

Reamintim că Sănătate INFO a scris despre Ana Popov la începutul lunii iunie, când aceasta a ajuns în secția reanimare de la Institutul Mamei și Copilului, după ce într-o zi s-a pomenit că nu mai poate merge. Atunci, Ana fost spitalizată timp de 10 zile, după care, potrivit mamei, medicii au externat-o fără să-i spună ce diagnostic are copilul ei. Tot atunci, adolescentei i s-a recomandat să treacă de două ori investigația de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), ultima fiind cu plată. Atunci medicii au explicat că mama a fost de acord să plătească acești bani, deoarece voia să efectueze cât mai repede investigațiile.

 

 Articole relaționate:

Cazul de la Medpark, încă neelucidat. Membrii comisiei, creată de Ministerul Sănătății, nu ar fi avut acces la documente. Procuratura: Nimeni nici nu le-a cerut

Diana Berari, mămica care acuză medicii de la MedPark de malpraxis: „Nu mai cred în nimeni. Mihai Ciocanu mi-a promis de mai multe ori că va face o anchetă. Ei caută să iasă basma curată”