Redactor: Irina Papuc

Primul caz de infectare cu virusul mortal Ebola a fost înregistrat în SUA, mai exact în Dallas, la o persoană care călătorise din Liberia spre SUA pe data de 20 septembrie. Bolnavul este în stare critică.

Persoana este izolată acum. Potrivit Centrului pentru Controlul Maladiilor ea nu prezentase niciun simptom atunci când plecase din Liberia. Primele semne de boala au început patru zile mai târziu, dar a solicitat îngrijire medicală pe 26 septembrie, iar peste alte două zile a fost internat, a declarat Thomas Frieden, director al CDC, citat de NewsMaxHealth.

Frieden a declarat că structura se ocupă acum de identificarea persoanelor care au intrat în contact cu persoana infectată în ultimele 21 de zile. În cazul în care oricare dintre ele vor dezvolta simptome caracteristice infecției vor fi izolate imediat. Specialiștii sunt siguri că persoana a interacționat cu foarte puțină lume– familia și, eventual, prietenii. Totodată, ei exclud faptul că putea infecta pe cineva în timpul zborului.

„Ebola nu se răspândește înainte ca cineva să se fi îmbolnăvit. În cazul nostru, persoana s-a îmbolnăvit după patru zile, deci după ce a coborât din avion”, a spus Frieden. În același timp, un alt caz suspect este evaluat la National Institutes of Health. Până acum au fost înregistrate 13 cazuri suspecte de Ebola, dar au avut rezultate negative. Focarul Ebola a fost concentrat în trei țări din Africa de Vest - Liberia, Sierra Leone și Guineea. Până acum au fost infectați 6.574 de oameni, iar alți 3.091 au murit. 

Deocamdată nu există un tratament aprobat pentru Ebola, deși producătorii farmaceutici încearcă să dezvolte vaccinuri sau medicamente care ar putea fi utilizate acum sau în cazul unui viitor focar. Îngrijirile curente implică izolarea pacienților, astfel încât aceștia să nu poată infecta alte persoane și furnizarea de tratament de susținere, cum ar fi fluide intravenoase și antibiotice pentru a combate infecțiile oportuniste. 

 Articole relaționate:

Cercetătorii au dezvoltat o metodă de testare rapidă pentru Ebola. Aceasta este mai ieftină și poate fi aplicată și în țările care nu au tehnologii speciale 

Medicamente experimentale ar putea fi folosite în tratarea virusului Ebola. În timp numărul decedaților trece de 900 

Alertă falsă! Medicii români infirmă posibilitatea unei infecții cu Ebola pe teritoriul țării