Redactor: Irina Papuc

Un raport oficial arată cum din cauza greșelilor medicale micuții rămân cu traume la creier, iar femeile nu mai pot avea copii niciodată. Acestea nu sunt cazuri unice, din păcate, iar analiza efectuată de către ombudsmanul în serviciile de sănătate din Marea Britanie arată că pacienții suferă enorm în urma greșelilor medicale, fie că e vorba despre bătrâni sau copii.

Raportul în cauză are la bază studiile a 126 de cazuri de greșeli și erori medicale, iar autorii avertizează că acestea au afectat pacienții de toate vârstele și la toate nivelurile de îngrijiri medicale, fie că este vorba despre spitale, medicina primară sau centre de îngrijire, scrie Daily Mail.

„Aceste investigații subliniază eșecurile și impactul devastator al serviciilor publice asupra vieții persoanelor și familiilor lor. Suntem tot mai preocupați de pacienți evacuați în condiții de nesiguranță din spitale”, spune Julie Mellor, avocat parlamentar în serviciile de sănătate.  

„Admiterile neplanificate și re-admiterile generează costuri masive pentru Serviciul Național de Sănătate”, a adăugat ea. În același timp, raportul aduce în actualitate problema imposibilității de a oferi servicii în siguranță pentru un număr de pacienți în continuă creștere. Săptămâna trecută, oficiali de rang înalt al NHS au avertizat că serviciul are nevoie de încă 8 miliarde de lire sterline pe an pentru a răspunde cerințelor unei populații în creștere și în curs de îmbătrânire. 

Mellor spune că anul trecut biroul ei a investigat 424 de cazuri când pacienții, mai frecvent cei de vârstă înaintată, au fost evacuați din spital mult prea devreme. Aceștia trebuie internați din nou în spitale, deoarece dezvoltă infecții sau se îmbolnăvesc din nou, din cauza faptului că nu s-au recuperat complet. De asemenea, biroul ombudsmanului a investigat 20 de cazuri când bolnavii de cancer au fost diagnosticați greșit, iar din această cauză tratamentul care le-ar fi putut salva viața a fost amânat.

Aceasta este prima dată când avocatul parlamentar a publicat astfel de informații detaliate cu privire la eșecurile Serviciului Național de Sănătate. Rapoartele anterioare au fost mai generale, cu doar câteva cazuri evidențiate.

 Greșeli în lanț. Un tânăr a murit la spital după ce medicii l-au ignorat ore în șir, crezând că nu e un caz grav. Acesta făcuse atac vascular cerebral și nici măcar nu mai putea vorbi 

Compensată cu 11 mii de lire sterline, pentru că a rămas fără uter

Unul dintre cazurile relatate detaliat a fost cel al unei femei care a fost internată în spital pentru o operație de eliminare a unui ovar. Medicii însă au efectuat, din greșeală, o histerectomie completă. În urma intervenției chirurgicale rana femeii s-a redeschis, dar nici de această dată medicii nu au reușit să o trateze în mod corespunzător. Pacienta a depus o plângere împotriva doctorilor și a fost despăgubită cu 11 mii de lire sterline.

Într-un alt caz, o femeie din Bristol a decedat după ce a fost externată înainte să fie tratată. Ea a fost readmisă în ziua următoare, dar a decedat.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Jeremy Hunt, spune că raportul este binevenit, dar spune că este nevoie de investiții mai mari în sănătate, întrucât și asistența spitalicească și medicina primară sunt în continuare subfinanțate.

 

 Articole relaționate:

O naștere s-a transformat într-o dramă. Bebelușul a murit după ce s-a născut prin cezariană, iar mama a fost operată de trei ori în două zile 

O familie va primi daune morale şi materiale în valoare de 200.000 de euro. În urma unei intervenții, copilul lor are un picior mai scurt decât celălalt 

Deces al unei gravide și fătul ei, învăluit în mister. „Cu copilul mort în ea au ținut-o până dimineața”