Redactor: Irina Papuc

Dacă credeți că cele mai multe decese înregistrate în spitale ar putea fi legate de atacurile de cord sau cancer, vă înșelați.

De fapt, este vorba de sepsis, cel puțin așa arată o cercetare publicată în Journal of de American Association. Din cauza acesteia au decedat 35-52 la sută dintre pacienții internați în mai mult de 1.000 de spitale din SUA.

Sepsisul ucide mai mult de unul din patru persoane, care suferă de această afecțiune, arată și datele National Institutes of Health. Oricine poate dezvolta infecția, dar copiii și persoanele în vârstă sunt cele mai vulnerabile, scrie Fox News.

Sepsisul se dezvoltă atunci când corpul nostru reacționează exagerat la infecții, spune Colin Cooke, medic și cercetător la Universitatea din Michigan. „Infecția poate duce la insuficiență organică și chiar moarte”, a spus el.

Cele mai frecvente cauze care pot declanșa sepsisul sunt pneumoniile, infecțiile tractului urinar, infecțiile abdominale, cum ar fi apendicita și infecțiile pielii și ale țesuturilor moi. Sepsisul poate debuta cu simptome care nu dau nimic de bănuit, cum ar fi o zgârietură.

Deși sună înfricoșător, nu trebuie să intrăm în panică de fiecare dată când avem o rană minoră. Un procent foarte mic din aceste cazuri duc de fapt la sepsis, a spus Cooke. Dacă tăietura de mici dimensiuni devine extrem de dureroasă, aveți febră sau transpirații nocturne, este necesar să vă adresați medicului dumneavoastră.

Și pentru că depistarea precoce a sepsisului este esențială, trebuie să apelați la medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre aceste simptome:

• o senzație de arsură la urinare

• tuse cu mucus

• o combinație dintre aceste simptome

• Febră, amețeală, dificultăți de respirație, amețeală.

 

 Articole relaționate:

Complicația periculoasă ce poate surveni în timpul nașterii. „În 90% din cazuri medicii nu pot face nimic“ 

Infecția cauzată de abuzul de antibiotice și alăptarea incorectă îmbolnăvește tot mai mulți bebeluși din Republica Moldova 

Greșeli medicale, soldate cu pacienți morți, creierul afectat sau sterilizați fără voia lor. Un raport arată că oamenii nu sunt în siguranță la doctor