Constantin Avasiloaie, șeful Direcției Logisticică a Centrului Republican de Diagnosticare Medicală, a leșinat înainte de a auzi decizia judecătorilor în privința acceptării sau respingerii solicitării de a prelungi termenul de arest.  Acesta a avut nevoie de intervenția medicilor de la Urgență, care l-au și dus la spital. Judecătorii au decis să prelungească termenul de arest pentru acesta cu 20 de zile, însă nu în izolator, ci la domiciliu, a menționat Dorin Compan, procurorul care instrumeantează cazul. Astăzi judecătoria Buiucani va decide dacă omul de afaceri Tudor Ceaicovschi mai rămâne în arest, cel puțin acest lucru l-au cerut procurorii Anticorupție.

Între timp, Andrei Usatîi, ex-ministrul Sănătății va mai rămâne în arest până la 18 mai, la fel și directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu. În izolator mai rămân vicedirectorul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Alexandru Spânu și șeful Direcției achiziții publice, Victor Donea.Alexandru Coman, directorul Agenției se află în arest la domiciliu, la fel și directorul Institutului de Cardiologie, Vitalie Moscalu și Victor Cernat, directorul Institutului Oncologic.

La mijlocul lunii aprilie ofițerii anticorupție au arestat 16 responsabili din domeniul Sănătății, printre ei directori de spitale și funcționari publici. Aceștia sunt învinuiți de trucarea licitațiilor publice, organizate în sectorul medical. 

Știrea se actualizează.

█ Articole relaționate:

Ex-ministrul Sănătății, Andrei Usatîi și directorul Spitalului de Urgență, Gheorghe Ciobanu mai rămân în izolator 

Fostul ministru al Sănătății, transferat în penitenciar, iar directorul Agenției Medicamentului - cercetat, în continuare, la domiciliu 

Achiziții publice cu probleme. Importatorii de dispozitive medicale spun că „s-au furat 18 milioane de lei” din contul unor utilaje, cumpărate pentru spitale