Redactor: Sorina Bujarov

Greșelile alimentare pot duce la grave probleme de sănătate, de aceea trebuie să avem mare grijă la ceea ce mâncăm. În cazul în care ai decis să urmezi un regim alimentar sănătos sau vrei să treci la dietă, e bine să știi ce erori te-ar putea împiedica să slăbești sau chiar ți-ar putea afecta sănătatea. Vă propunem să examinați o listă a celor mai frecvente greșeli alimentare, realizată de sanatate.acasa.ro.

1. Consumul alimentelor departe de casă

Este binevenit ca bucatele să fie pregătite de tine. Așa vei ști ce alimente ai folosit și câte calorii ai consumat. Dacă alegi să mănânci în oraș, există posibilitatea ca preparatele să nu fie gătite în cele mai sănătoase condiții, de aceea și regimul alimentar adoptat ar putea deveni inutil.

2. Neglijarea etichetelor de pe produse

Este foarte important să citești etichetele produselor pe care le consumi. Deseori se întâmplă ca acestea să aibă mai multe calorii și mai mulți aditivi alimentari decât te așteptai, iar acest fapt îți poate compromite dieta.

3. Rapiditatea cu care consumi alimentele

Nu este bine să mănâncirepede, deoarece creierul nu primește la timp mesajul că te-aisăturat. Astfel,riștisă mănânci mai mult decât are nevoie stomacul, iar la scurt timp după masă ar putea apărea din nou senzația de foame. 

4. Restricția la alimentele preferate

Străduințele tale de a te ține cât mai departe de alimentele preferate nu te ajută să slăbești mai repede. Nutriționiștii recomandă să consumiprodusele preferate, însăfără să exagerezi. Dacă te impui să nu consumi anumite alimente, pofta devine mai mare și, într-un sfârșit, vei ceda tentației și vei mânca mai mult decât este cazul.

5. Obsesia pentru cântar

O altă greșeală pe care o comit foarte mulți dintre cei care urmează un regim alimentar special pentru a slăbi este să se cântărească zilnic. Această obsesie nu este sănătoasă în opinia medicilor nutriționiști. Trebuie să realizezi că kilogramele pierdute nu pot fi observate de la o zi la alta, de aceea e bine să te cântăreștinu mai des decât o dată pe săptămână.

6. Lipsa exercițiilor fizice

Exercițiile fizice joacă un rol foarte important în procesul de slăbire, de aceea este recomandat să faci cel puțin 30 de minute de mișcare în fiecare zi. Astfel nu doar vei slăbi frumos, dar vei avea corpul tonifiat și sănătos. Orice mișcare te poate ajuta să pierzi din greutate, așa că renunță la mijloacele de transport și mergi cât mai mult pe jos.

7. Consumul alimentelor pe fond emoțional

Plictiseala sau stresul nu trebuie să fie un motiv în plus pentru a mânca. Aceasta este una dintre greșelile de bază din cauza cărora pot apărea problemele cu greutatea.

8. Trecerea de la o greșeală la alta

Când urmezi o dietă, este foarte important să nu treci de la o greșeală la alta. Dacă mănânci un alimentîn cantități mai mari decât prevede dieta, nu trebuie să renunți la regimul pe care l-ai avut până la acel moment. Mulți renunță la dietă după prima abatere, aceasta fiind cea mai mare greșeală care te poate costa nu doar frumusețea, dar și sănătatea. 

 

Articole relaționate:

Profesii care te îngrașă

Piersicile sunt benefice pentru reducerea ridurilor și stresului, iar roșiile sunt responsabile de prevenirea diverselor forme de cancer

Alimentele care îmbunătățesc funcționarea creierului

Suplimentele de vitamine sunt periculoase

Toxinele din ficat ar putea fi motivul oboselii sau chiar al depresiei. Scapă de ele cu ajutorul sucurilor naturale de vară