Autor: Irina Papuc

Proiectul privind crearea Colegiului Medicilor și cel de crearea unui parteneriat public-privat în hemodializă au fost aprobate acum câteva minute de Cabinetul de Miniștri.

Proiectul, care a generat numeroase controverse între medici, societatea civilă și chiar la nivel de minister, a fost aprobat astăzi de către miniștri. Este vorba despre crearea unui Colegiu al Medicilor. Documentul a fost acceptat chiar dacă a fost păstrată prevederea care îi obligă pe medici să devină membri ai acestei organizații. Aceasta înseamnă că vor trebui să devină membri ai Colegiului, în caz contrar nu vor mai avea dreptul să activeze.

Tot astăzi miniștrii au votat și proiectul cu privire la parteneriatul public-privat în hemodializă, care a creat, la rândul său, la fel de multe discuții contradictorii. Documentul prevede crearea altor patru centre de hemodializă, care urmează să fie construite și dotate cu ajutorul unui partener privat.

 

 

Articole relaționate:

Proiectul de parteneriat public-privat pentru serviciul de hemodializă nu a fost aprobat de miniștri. Aceștia vor ca prețurile să fie fixate de Executiv 

Discuții aprinse pe marginea proiectului de Lege cu privire la Colegiul medicilor