Autor: Irina Papuc

Serghei Ștepa, cel care a deținut mai bine de opt luni funcția de director interimar al Institutului Oncologic, a semnat astăzi cererea de demisie și spune că va rămâne în instituție în calitate de doctor, doar dacă noul director și Ministerul Sănătății îi vor permite. Ștepa a declarat pentru Sănătate INFO că Larisa Catrinici îi este soră, dar spune că nu a favorizat pe nimeni niciodată.

Serghei Ștepa a declarat că a scris deja și a prezentat Ministerului Sănătății cererea sa de demisie, după ce funcția de manager a fost ocupată de către sora acestuia, fost ministru al Sănătății, Larisa Catrinici.

„Nu am planuri acum. Cunoștințele pe care le-am acumulat pe parcursul anilor și munca cu oamenii îmi permit să aduc un aport semnificat în sistemul sănătății. Mi-aș dori foarte mult să-mi consacru viața chirurgiei. Este ceea ce pot să fac cel mai bine. Cu o astfel de experiență în chirurgia proctologic-oncologică o să-mi găsesc eu de lucru”, spune doctorul. Totuși, Ștepa afirmă că nu regretă plecarea sa și sugerează că surorii sale nu-i va fi ușor. „Să fii chirurg e mai bine decât să fii administrator în Republica Moldova”. În privința acuzațiilor aduse de Ion Mereuță, fostul director interimar îi sugerează acestuia să treacă „un consult medical la specialist”. „Domnul Mereuță are nevoie de o consultație la doctor, este o persoană care și-a dorit această funcție, dar colectivul nu-l dorește. Eu n-am făcut favoruri nimănui și este păcat atâta mizerie este aruncată spre familia noastră”.

Precizăm că Serghei Ștepa a deținut interimatul la Institutul Oncologic timp de aproape nouă luni. Instituția a rămas fără director după plecarea din funcție a lui Victor Cernat, acesta fiind vizat în dosarul licitațiilor trucate. Ministerul Sănătății a tărăgănat organizarea unui concurs până în luna septembrie, iar rezultatele sunt absolut surprinzătoare, întrucât Larisa Catrinici a plecat din sistemul public de administrare după schimbarea guvernării din 2009.

 

 Articole relaționate:

De ce Institutul Oncologic nu are încă un director

De ce schimbări are nevoie sistemul spitalicesc din Moldova - directorii spitalelor trebuie numiți în funcție de consiliile de administrație 

Veriga slabă a spitalelor din Moldova – Consiliul de Administrație. Este mai mult un organ de conducere fals, arată un studiu