Redactor: Tatiana Povar

Gata cu fumatul în Rusia. Ministerul Sănătății de la Moscova a elaborat un concept de luptă împotriva fumatului pe termen lung. Autoritățile propun interzicerea comercializării produselor din tutun tuturor persoanelor, care se vor naște începând cu 2015, chiar și după ce vor împlini majoratul. Restricțiile urmează să intre în vigoare în 2033, scrie ziarul Izvestya.

Potrivit noului de concept de luptă cu acest viciu urmează să fie interzis în totalitate fumatul în căminele de tip familial, în transportul public, în stațiile de așteptare, în mașinile personale, în prezența copiilor. Rușii nu vor mai avea nevoie să fumeze la intrarea în spațiile comerciale (minim trei metri de la intrare) și chiar pe trecerile de pietoni. În plus, Ministerul Sănătății planifică interzicerea fumatului în prezența persoanelor care nu tolerează fumul de țigară în orice loc, chiar și în propriile apartamentele personale.

Responsabilii Ministerului Sănătății au declarat pentru ,,Izvestya” că Ministerul Sănătății a remis deja documentul Ministerului Finanțelor, Ministerului Dezvoltării Economice, Ministerului Culturii și Serviciului Federal Vamal.

Conceptul a fost pregătit la inițiativa ministrului Sănătății, Veronica Scvorțova, cu scopul de a diminua cu 25 la sută consumul produselor de tutun către anul 2025. 

 

 Articole relaționate:

Ministerul Sănătății respinge orice modificări care fac Legea Antifumat mai permisivă

Expunerea la fumul de tutun poate duce la infertilitate și menopauză timpurie

Cresc accizele la tutun. Ce majorări se prevăd pentru următorii trei ani