Autor: Irina Papuc

Administratoarea sălilor de ceremonii de la restaurantul Golden Nica, unde s-au intoxicat zeci de persoane, a fost pusă oficial sub învinuire. Procurorii o învinuiesc de păstrarea și comercializarea produselor și serviciilor pentru sănătatea consumatorilor, soldată cu decesul unei persoane.

Procuratura Generală anunță că administratoarea localului a fost reținută vineri, aceasta însă este cercetată în stare de libertate, după ce Judecătoria sectorului Râșcani, a respins demersul procurorilor de arest la domiciliu.

Procurorii o învinuiesc de păstrarea, comercializarea și oferirea produselor şi serviciilor periculoase pentru viaţa sau sănătatea consumatorilor, soldată cu decesul unei persoane. Şi directorul restaurantului, este cercetat în stare de libertate.

Pe data de 31 și 7 septembrie peste 70 de persoane s-au intoxicat cu salmonela după ce au consumat la o nuntă carne infestată, iar un bărbat a decedat. Procurorii îl învinuiesc pe directorul restaurantului, care ar fi permis organizarea ultimei nunți, chiar dacă localul era, oficial, închis. Săptămâna trecută viceprimarul Nistor Grozavu a emis o dispoziție prin care a solicitat retragerea licenței de activitate a restaurantului.

 

Citește la aceeași temă:

 Restaurantul din Capitală în care s-au intoxicat zeci de oameni, în vizorul procurorilor. Aceștia au inițiat o cauză penală pe acest caz 

Directorul restaurantului unde zeci de oameni s-au intoxicat, iar unul a murit, reținut de procurori pentru 72 de ore 

Un bărbat a murit, după ce s-a intoxicat cu produse alimentare la o nuntă într-un restaurant din Capitală. Acum o săptămână, în același local s-au intoxicat alți 46 de oameni