Redactor: Irina Papuc

Medicii de familie din România vor oferi sfaturi pacienților despre pericolul alimentelor nesănătoase și ce produse trebuie consumate, în funcție de maladie. Societatea de Medicina Familiei și cea de Nutriție din România au lansat deja un astfel de program, care prevede instruirea cadrelor medicale pentru a acorda sfaturi corecte, dar și pentru a fi mai convingători.

„După ce vor parcurge acest curs, colegii noștri vor ști mai bine și vor fi mai convingători atunci când vor explica publicului larg pericolele care însoțesc un comportament alimentar greșit și vor veni cu soluții pentru o dietă sănătoasă”, a declarat miercuri președintele Societății Naționale a Medicilor de Familie din România, Rodica Tănăsescu, relatează Agerpres.

Potrivit organizatorilor cursului, medicul de familie va dobândi noțiunile și abilitățile necesare pentru a deveni un sfătuitor real, un punct de referință accesibil publicului larg în prevenția bolilor metabolice și de nutriție.

„Stilul de viață modern modifică obiceiurile alimentare pentru care am fost noi 'proiectați' de milenii, cauzând astfel o serie întreagă de probleme de sănătate grave. Îndemnul meu, care se adresează în egală măsură femeilor și bărbaților de azi, este să ne întoarcem către propriile cămine pentru a prepara alimentele corect, pentru a mânca în familie, în tihnă, alături de copii”, a afirmat și președintele Societății Nutriționale din România, Mariana Graur.

 

Articole relaționate:

Europenii consumă foarte puține vitamine și minerale 

Alimentele procesate sunt periculoase

Cele mai nesănătoase produse alimentare interzise de nutriționiști