Autor: Papuc Irina

Zece copii de la Grădinița 160 din Capitală au făcut diaree acută și au ajuns la Spitalul Municipal de Boli Infecțioase pentru copii. Unul dintre micuți se află în reanimare, iar restul primesc tratament la domiciliu. Grădinița va fi închisă pe o perioadă nedeterminată, iar directoarea va fi sancționată.

Potrivit specialiștilor de la Sănătate Publică copiii aveau febră, vomă, diaree precum şi simptome catarale. Șase dintre cei zece copii au fost internați în spital. Medicii spun că infecţia putea pătrunde prin mucoasa tractului digestiv şi respirator. Perioada de incubație variază de la două până la 14 zile. Alte simptome pot fi conjuctivita, angina, febra de scurt timp și meningita.

Medicii epidemiologi susțin că au evaluat condiţiile sanitare din grădiniță și au depistat că au fost încălcate cerinţele normelor igienice. Potrivit Centrului Municipal de Sănătate Publică instituția nu a respectat regimul de dezinfecţie şi igienizare. Deocamdată nu se cunoaște sursa infecției. Medicii sunt în așteptarea rezultatelor de laborator.

 

Articole relaționate:

Medicii atenționează că infecțiile enterovirale la copii sunt în creștere, printre care și meningita seroasă 

Aglomerație în saloanele Spitalului de boli infecțioase pentru copii. Cei mai mulți, internați cu diaree 

În Moldova, numărul cazurilor de pneumonii la copii este în creștere. Maladia îi afectează în special pe cei din familii sărace