Redactor: Irina Papuc

Un medic din California este acuzat de malpraxis medical, după ce a părăsit sala de operații înainte ca procedurile medicale să fie încheiate, lăsând pacientul, care a fost operat pe cord, într-o stare vegetativă. Acuzațiile au fost susținute în instanța de judecată.

Judecătorii au afirmat că înainte de a părăsi sala de operație, doctorul i-ar fi spus asistentului său ce să facă pentru a duce la bun sfârșit procedura medicală. În urma unei investigații a comisiei medicale locale, s-a constatat că chirurgul nici nu a cusut pieptul pacinetului după operație, lăsându-l într-o stare vegetativă și cu riscuri ulterioare pentru viața sa.

Bătrânul Silvino Perez, în vârstă de 72 de ani, a rămas în viață, însă starea lui s-a agravat. Într-un interviu pentru postul local de televiziune, fiul lui, Cristobal Arteaga, a declarat plângâng că a primit un telefon anonim de la care a aflat că doctorul a părăsit prematur sala de operații pentru a participa la un prânz.

De partea cealaltă, administrația spitalului, acuzată de malpraxis medical, a oferit un răspuns oficial, menționând că nu poate comenta cazul până la o decizie finală a instanței de judecată, subliniind grija pentru pacienții săi.

În urma acestui caz, familia Perez a înaintat o cerere de judecată, iar procesul a fost încheiat la sfârșitul anului trecut. Cu toate acestea, doctorul acuzat de malpraxis încă activează în spital.

Despre acest caz au mai scris și alte publicații americane. Se spune că doctorul are o influență mare, de aceea nu se iau acțiuni împotriva sa. The New York Daily scrie că el face parte din comunitatea locală a chirurgilor cardiaci. Șeful acestei comunități îl apără și spune că acuzațiile precum că chirurgul ar fi părăsit sala de operație sunt false și vor fi demonstrate.

 

Articole relaționate:

Un medic obstetrician – ginecolog din Kiev va apărea în fața instanței. Din vina acestuia ar fi murit un nou-născut 

Părinții unui nou-născut acuză medicii de malpraxis. Micuțul avea clavicula ruptă de la naștere, însă medicii au descoperit aceasta abia după o săptămână

Un copil din capitală s-a intoxicat cu contraceptive 

Câștig de cauză pentru familia unui copil de patru ani, care a dezvoltat paralizie cerebrală din cauza neglijenței asistentelor medicale 

Despăgubire de malpraxis plătită de ORL-ist, anesteziolog și spital în cazul unei operații de înlăturare a polipilor