Redactor: Irina Papuc

Cheltuielile spitalelor din Statele Unite au ajuns în 2012 la 882.3 miliarde de dolari, iar aproximativ 63 la sută sunt cheltuielile legate de procedurile efectuate în spital. Un studiu relevă faptul că acestea costă de multe ori mult mai mult decât ar trebui și oferă sfaturi pentru cei care trebui să achite toate cheltuielile legate de șederea în spital, astfel încât să nu fie amăgiți.

Procedurile de spital implică orice tehnică efectuată pe corpul tău în timpul internării în spital, fie că este vorba de suturi, transfuzii de sânge sau alte proceduri chirurgicale. Cele mai multe dintre aceste proceduri pot fi concentrate în categorii care compun cele mai comune motive pentru spitalizare - nașteri, chirurgie, traume sau probleme cardiace. În cele mai multe cazuri, aceste proceduri sunt adesea grupate într-o singură factură, ceea ce poate duce la supraîncărcarea facturilor. Ceea ce chiar trebuie să cunoașteți este că supraîncărcarea este mult prea comună, afirmă Pat Palmer, fondator al unei organizații care îi ajută pe americani să-și recupereze banii în cazurile în care facturile conțineau prețuri exagerate, scrie Fox News.

„Opt din zece facturi de spital conțin prețuri și servicii umflate”, spune Pat Palmer.

Palmer afirmă că nu doar persoanele fizice sunt taxate exagerat. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane estimează că plățile exagerate pentru servicii medicale au ajuns numai în 2013 la 36 de miliarde de dolari.

În aceste condiții, organizația condusă de Palmer oferă și niște sfaturi pentru cei care vor trebui să achite bonul de plată pentru serviciile medicale.

Primul sfat este să ceri mai întâi factura detaliată a cheltuielilor. O factură de spitale este confuză la prima vedere, conține diferite coduri și cifre care ar indica ce produceri vi s-au efectuat. Verificați cu atenție dacă ați beneficiat de astfel de servicii.

  Bolnavii de la un spital din Chișinău sunt nevoiți să cumpere din banii lor chiar și soluția fiziologică. Directorul instituției n-are habar despre acest lucru

„Trebuie să acordați o atenție deosebită la medicamentele trecute în factură. S-ar putea să fiți taxat pentru un preparat pe care nici nu l-ați luat”, sugerează Palmer.

Leziuni și urgențe

De cele mai multe ori este nevoie de o transfuzie de sânge în timpul unei intervenții chirurgicale sau leziuni traumatice. Intubarea sau ventilația mecanică este a treia cea mai comună procedură efectuată în spitalele din America și se apelează la ea în situații de urgență.

„Există tendința de a umple exagerat factura cu indicarea unor proceduri efectuate în sălile de operație și de recuperare. Dacă ați avut o intervenție chirurgicală, trebuie să examinați atent timpul indicat pentru șederea în cele două săli. Acest detaliu este crucial, deoarece în aceste zone taxa este de până la 200 de dolari pe minut,” mai spune Palmer.

Nașterea și îngrijirea nou-născuților

Din 1997 și până astăzi în America a crescut numărul operațiilor de cezariană cu 41 la sută. Această creștere este motivată și financiar, deoarece medicii sunt plătiți mai mult pentru o cezariană, decât pentru o naștere naturală. Acest lucru ar putea sugera faptul că medicii ar putea efectua operații de cezariană fără o indicație clinică necesară.

█  Prețurile la unele servicii medicale pentru cei care nu au poliță medicală ar putea crește. Managerii spitalelor susțin inițiativa, deoarece, spun ei, unele tarife chiar sunt exagerat de mici

Probleme cardiace

Maladiile cardiovasculare constituie principala cauză de deces în multe state, de aceea o mare parte din procedurile medicale sunt efectuate în departamentele cardiace. În primul rând este nevoie de o investigație de diagnostic. Cele mai frecvente sunt ecocardiografiile. Important este că acestea se efectuează o singură dată. Fiți atenți la acest detaliu pentru a evita supraîncărcarea facturii.

 

  Articole relaționate:

Cele mai frecvente erori comise în secțiile de urgență. Prima în top - erorile de diagnostic 

Șase cele mai frecvente proceduri medicale de rutină care s-au soldat cu malpraxis 

Milioane de pacienţi se infectează în spitalele din Europa