Redactor: Virginia Dumitraș

Benjamin Williams în vârstă de un an este alergic la 40 de produse alimentare, băuturi și medicamente diferite. Spre deosebire de alți copii, băiatul nu așteaptă cu nerăbdare biberonul cu lapte înainte de culcare din cauză că acesta îi provoacă alergie și nici nu poate primi o îmbrățișare de la părinții săi înainte de culcare.

Benjamin este atât de alergic la lumea din jurul lui, încât poate mânca doar cinci alimente, iar lista de produse pe care trebuie să le evite este în continuă creștere. Medicii spun că copilul trebuie să evite până și apa potabilă și ciocolata, iar injecțiile și medicamentele importante de care alți copii beneficiază lui îi sunt interzise. Părinții povestesc că micuțul poate mânca fără probleme doar foarte puține alimente, iar primul său tort a fost un pepene galben cu o singură lumânare.

Părinții micuțului spun că au făcut o listă lungă de lucruri dăunătoare care-i pot cauza o reacție alergică periculoasă în cazul în care le atinge. Aceștia speră că astfel îl vor proteja pe micuț. Până în prezent, în această listă sunt incluse apa îmbuteliată, ciocolata, produsele lactate și de porumb. Mai grav însă este faptul că această listă este în creștere. Fiul lor este, de asemenea, alergic la unguente și la injecțiile pe care trebuie să le primească în copilărie.

 █ Sindromul care ne face să ne simțim ca Alice în Țara Minunilor. Cauzele acestuia sunt stresul, migrenele sau medicamentele pentru tuse 

Aceștia mai povestesc că pielea fiului lor este atât de sensibilă, încât o simplă mângâiere a mamei sau a tatălui îi poate produce urticarii. Inițial, medicii credeau că micuțul are paralizie cerebrală și au avertizat părinții că ar putea să nu mai meargă sau să vorbească. Peste un timp însă au renunțat la această versiune, pentru că simptomele se atenuase. Copilul însă devinde din ce în ce mai alergic.

La început mama micuțului Williams credea că această stare ar putea fi provocată de laptele matern și l-a trecut la alimentația cu lapte praf. După un timp starea lui s-a ameliorat, însă ulterior a început să fie alergic la mai multe produse.

Încă de la naștere, mama copilului a identificat o listă lungă de alimente pe care copilul le consuma în fiecare zi. Acesta poate mânca doar carne de pui, cartofi, morcovi, banane și pepene galben. Benjamin are acum 20 de luni și primește medicamente pentru a trata alergiile​​. Mama lui însă luptă zilnic cu curiozitățile copilului pentru a-l ține departe de produsele periculoase pentru sănătatea lui.  

„Există atât de multe produse care i-ar putea dăuna - cel puțin 40, după calculele noastre, dar ar putea fi vorba de mult mai multe despre care noi încă nu știm. Broccoli, porumb, amidon de cartof, soia, produse lactate, castraveți, roșii, cremă anestezică, iar lista continuă”, afirmă aceasta.  

„Odată i-am călcat hainele cu ulei parfumat, iar după aceea a avut o erupție cutanată. Pur și simplu nu m-am gândit că un lucru atât de banal i-ar putea provoca o reacție alergică”, a mai spus mama micuțului.

„Ca o mamă trebuie să fiu mereu pregătită pentru orice. Au fost momente în care n-am dormit pentru că trebuia să-l monitorizez. Uneori, vreau să-l îmbrățișez, dar aceasta i-ar face rău. Viața lui este o mare luptă”, a mai spus mama micuțului.

Glyn Williams le-a povestit jurnaliștilor de la Daily Mail că a ajuns de multe ori la spital cu Benjamin, dar acesta nu s-a plâns niciodată. La ziua lui de naștere tortul lui a fost o bucată de pepene galben cu o lumânare în el, dar lui i-a plăcut, povestește încântată mămica.

„Cu vârsta este din ce în ce mai greu. El vede ce mănâncă fratele lui și devine frustrat că nu poate încerca și el”, a conchis mama femeia.  

Pentru că starea lui Benjamin este atât de neobișnuită, soții Williams urmează să meargă la un specialist de la Spitalul privat Portland, din Londra. Numai pentru o consultare părinții au nevoie de 1.000 de lire sterline, bani deja adunați prin rețelele de socializare. 

 █ Articole relaționate:

Băiatul care trebuie să poarte ochelari de soare tot timpul, pentru că are cristale în ochi. Boala îi poate curma viața

Oasele unui bărbat au fost „mâncate“ de o tumoare. Cazul pacientului a fost notat în manualele de medicină 

A suportat o operație de mastectomie, ședințe de chimioterapie și radioterapie, dar a născut doi gemeni perfect sănătoși