Autor: Virginia Dumitraș

Toți moldovenii care vor să trimită petiții la Compania Națională de Asigurări în Medicină o pot face online. Serviciul este valabil de astăzi.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, petiționarii trebuie să completeze un formular unde trebuie să indice numele, prenumele, adresa electronică și cea de acasă, numărul de telefon etc. De asemenea, solicitantul va putea să trimită și documente.

Petițiile vor fi examinate în termen de 15 zile lucrătoare de la data înregistrării, iar cele care necesită o studiere şi examinare suplimentară – în 30 de zile. Răspunsurile vor fi expediate la adresa electronică indicată în mesaj.

█ Avocații, hotărâți să dea Ministerul Sănătății și CNAM în judecată, pentru discriminare 

Potrivit unui comunicat de presă al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM). Noua aplicație vine să ajute beneficiarii la expedierea petițiilor şi recepționarea răspunsurilor cât mai rapid şi comod, fără a fi nevoie să se deplaseze la sediul CNAM sau la oficiul poștal.

Potrivit aceleiași surse, CNAM înregistrează anual, prin poșta tradițională şi prin e-mail, peste 300 de cereri şi petiții. Numărul acestora s-a dublat în prima jumătate a anului curent comparativ cu aceeași perioadă din 2013.

Cele mai multe solicitări vizează dificultățile întâmpinate de cetățeni în procesul de înregistrare la medicul de familie, calitatea serviciilor medicale prestate și preparatele incluse în lista medicamentelor compensate.

 

█ Articole relaționate:

De anul viitor, moldovenii care au luptat pentru independența și integritatea țării ar putea beneficia de poliță medicală gratuită

Guvernul a stabilit majorarea bugetului CNAM. Va crește însă și deficitul

Polița de asigurare medicală obligatorie s-ar putea scumpi până la 4.000 de lei. Cresc și contribuțiile din salariu de la șapte la opt procente