Autor: Irina Papuc

Premierul Chiril Gaburici a semnat săptămâna trecută o dispoziție prin care numește în funcție la Compania Națională de Asigurări în Medicină un director interimar. Este vorba despre fostul vicedirector, Vasile Pascal. Mircea Buga, care deține acum funcția de ministru al Sănătății, și-a suspendat temporar contractul de muncă.

În dispoziția semnată de premierul Chiril Gaburici pe 4 martie se precizează că contractul individual de muncă al lui Mircea Buga, semnat pe 28 august, se suspendă pe perioada cât acesta va deține funcția de ministru al Sănătății. În această perioadă, atribuțiile acestuia vor fi preluate de către Vasile Pascal, cel care a deținut din 2004 până acum funcția de vicedirector al companiei.

Chiar dacă în dispoziție se face referire la o serie de acte legislative, inclusiv la Hotărârea privind statutul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină nr. 156 din 2002, Executivul este cel care trebuia să anunțe un concurs, în urma căruia să fie numit un director general, prin recomandarea Consiliului de Administrație al CNAM. Anterior, membrii Consiliului de Administrație au declarat pentru Sănătate INFO că cel mai probabil se va recurge la interimat, deși există persoane demne să dețină funcția de director general.

Am solicitat de la Guvern explicații de ce nu a fost anunțat un concurs până acum. CNAM a rămas fără director general, după ce pe data de 18 februarie Mircea Buga, directorul general de atunci, a fost numit ministru al Sănătății.

 

 Articole relaționate:

Cine „va sta pe sacul cu banii” din medicină. Vom avea director general sau interimar la CNAM? 

„Mă bucur că a plecat torționarul”. Așteptări de la noul ministru al Sănătății 

Cine este candidatul PLDM pentru funcția de ministru al Sănătății în Guvernul Gaburici