Autor: Irina Papuc

Trei medici specialiști în neonatologie și obstretrică medicală vor face parte dintr-o comisie care urmează să elucideze condițiile în care s-a născut copilul unei familii din Chișinău. Ei acuză medicii de la Spitalul Internațional Medpark de malpraxis. Cazul a avut loc anul trecut. Mama copilului a povestit în cadrul unei conferințe de presă cum a decurs nașterea.

Eram asigurată mereu că copilul se va naște sănătos. Pe 24 iulie mi s-au scurs apele, la ora 00.30 au început contracțiile și am telefonat la MedPark ginecologului curant. Dânsa mi-a propus să merg la clinică. La 1.20 eu și cu soțul eram pe loc, unde am fost reținuți pentru completarea actelor, iar ginecologul a venit abia la 2.30. numai după aceasta am fost adusă în salon unde din cauza neglijenței medicilor care au întârziat copilul a suferit moarte clinică, în urma căreia starea de sănătate a fetiței noastre s-a înrăutățit puternic”, a declarat Diana Berari. Comisia trebuie să prezinte rezultatele investigației până pe data de 16 septembrie.

Părinții au acționat conducerea spitalului în judecată. Cei din urmă însă au refuzat să discute cu presa despre acest caz.

Spitalul Internațional MedPark a fost inaugurat în februarie 2011 de către un grup de investitori americani și turci. Cifra investițiilor depășește 20 de milioane de euro.

 

Articole relaționate:

Cele mai frecvente cazuri de malpraxis: cancerul nediagnosticat la timp și atacurile de cord 

Despăgubirile pentru cazurile de malpraxis din America au înregistrat în 2012, cel mai jos nivel dintotdeauna 

6,4 milioane de dolari, despăgubiri pentru un caz de malpraxis