Autor: Irina Papuc

Bărbații care își suspectează partenera de infidelitate produc un tip de spermă kamikadze, capabilă să distrugă sperma „concurentă”. Descoperirea a fost făcută de un sexolog care a observat că peste 40 la sută din secreția glandelor sexuale masculine este luptătoare în cazul bărbaților nesiguri de fidelitatea partenerei.

Dacă un bărbat crede că soția sau iubita lui îl înșeală, componența spermei îl va de gol. Potrivit specialistului în sexologie, Lindsey Doe, până la 40 la sută din sperma ejaculată de bărbați este așa-numita „kamikaze” sau „sperma- luptător” , care este concepută să prevină fertilizarea spermei străine cu ovulul femeii, scrie Daily Mail.

Când bărbatul crede că este înșelat, atunci numărul spermatozoizilor agresivi crește, pentru a înlătura amenințarea.

„Cercetătorii au analizat la microscop si au văzut ceea ce se numește sperma kamikaze. 40 la sută din sperma încă ne-ejaculată este concepută nu pentru inseminare, ci pentru a lupta cu sperma altui om, ceea ce reduce șansele de fertilitate”, afirmă medicul.

Doctorul descrie această metodă de luptă prin termenul „blocare”. La modul practic ar suna cam așa – sperma luptătoare își folosește cozile pe care le împletește pentru a crea pereți și baricade.

Din experimentele anterioare specialiștii credeau că acești spermatozoizi rigizi au murit.

Totodată, în timpul ovulației „gura” colului uterin al femeii se transformă într-un fel de scări pentru a ridica sperma mai aproape de ou.

Studierea concurenței dintre spermatozoizi este dificil de urmărit în condiții de laborator, de aceea specialiștii spun că mai au de lucrat, în timp ce alții neagă că fenomenul ar exista.

 

Articole relaționate:

Alimentaţia sănătoasă îi protejează pe bărbaţi de infertilitate 

Morcovii, secretul fertilității la bărbați