Autor: Irina Papuc

Un copil de 1 an și opt luni a decedat ieri la Institutul Mamei și Copilului, după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Directorul instituției dă asigurări că se va face o anchetă internă.

Copila a murit ieri în urma unei complicații chirurgicale, afirmă Ștefan Gațcan, directorul Institutului. El spune că acesta a fost operat de urgență și avea un chist inflamator în regiunea gâtului. Părinții au povestit presei că micuța se simțea bine după operație, dar după ce i s-a administrat un preparat prin injectare, copilul a început să se simtă rău, iar după jumătate de oră doctorii i-au anunțat deja că copila a decedat. Șefa secției chirurgie septică afirmă însă că nu este vorba despre o complicație post-chirurgicală.

„Copilul suferea de o malformație congenitală, iar infecția a pătruns adânc în țesuturi. Intervenția a avut loc cu o zi înainte. I s-a administrat toate medicamentele prevăzute în protocoalele naționale”, a menționat Natalia Cojușneanu, fără să precizeze ce medicamente i-au fost administrate copilului. Ea afirmă că reacția letală nu se încadrează în „tabloul alergic”.

Ștefan Gațcan a declarat pentru Sănătate Info că este prematur să se vorbească despre cauzele decesului. „Am finalizat micropsia. Până deseară, vom avea rezultate preliminare, iar mâine dimineață o comisie internă va examina cazul. Așa procedăm de fiecare dată când are loc un deces. Dacă aveți idee de medicină, vă spun că decese în spitale se înregistrează destul de des. Nu este vina doctorilor”, a replicat acesta. 

Acum două luni o femeie din Călărași acuza doctorii din același spital că din vina lor copilul ei a murit la naștere. Până acum doctorii n-au explicat cele întâmplate atunci.

 

Articole relaționate:

Doctorii de la Institutul Mamei și Copilului sunt acuzați de malpraxis. O familie din Călărași și-a luat copilul mort acasă, iar femeia care l-a născut a pierdut doi litri de sânge 

O comisie a Ministerului Sănătății va examina un caz malpraxis care ar fi avut loc la spitalul privat MedPark 

A născut un copil mort la doar 35 de săptămâni de sarcină. O femeie din Telenești acuză medici de la Orhei că i-au lăsat bebelușul să moară 

A născut gemeni, dar au murit ambii. Un cuplu din Capitală îi acuză pe medici de decesul lor