Autor: Irina Papuc

Planul de guvernare și echipa aleasă pentru a face parte din noul Guvern nu au obținut votul de încredere al Parlamentului. Pentru s-au pronunțat 42 de deputați și restul împotrivă. Astăzi, în timpul prezentării programului de guvernare, Iurie Leancă a anunțat că echipa pe care o reprezintă se va exa pe combaterea corupției, dar și pe dezvoltarea sectorului sănătății, care spune Leancă, a devenit o „prioritate personală”.

„Înainte de a fi politic, votul de astăzi trebuie să fie rațional și responsabil. Votul vine într-un context politic intern confuz. Avem cu toții partea de vină și responsabilitate. Totuși, sunt multe lucruri pozitive care s-au întâmplat în acești ani. Am creat centre de sănătate și am fost apreciați pentru asta”, a spus Leancă.

 În sănătate, ne vom axa pe calitatea serviciilor medicale. Sănătatea va fi o prioritate, în perioada mandatului meu de premier. O prioritate personală, dacă doriți”.

 

 Articole relaționate:

Ce planuri are Guvernul pentru sistemul de sănătate în următorii patru ani - să schimbe regulile de acreditare și contractare a spitalelor. Unele obiective sunt neclare și populiste 

Directorul CNAM l-ar putea înlocuit pe Andrei Usatîi la Ministerul Sănătății. PLDM și-a prezentat lista miniștrilor propuși pentru noul Guvern 

Concurs cu un singur dosar. A fost reales directorul CNAM