Autor: Irina Papuc

Avem ministru la Sănătate. Este vorba despre Mircea Buga. Guvernul a obținut votul Parlamentului. Pro au votat 60 de deputați. Mircea Buga a vorbit în cadrul ședinței de astăzi despre salariile mici ale doctorilor și despre necesitatea ca salarizarea lucrătorilor medicali să fie pe măsură. 

Buga a condus Compania Națională de Asigurări în Medicină din 2009, anterior deținând diverse funcții atât în cadrul CNAM, cât și la Ministerul Sănătății, fiind numit viceministru în perioada de guvernare counistă. Funcția de director general al CNAM rămâne vacantă.

Anterior, manageri din sănătate și politicieni au declarat pentru Sănătate INFO că sistemul ocrotirii sănătății va avea de câștigat dacă actualul ministru va reuși să se detașeze de factorul politic și să ia decizii în favoarea sistemului de sănătate și nu în favoarea politicienilor care l-au avansat.

 

█  Articole relaționate:

Directorul CNAM l-ar putea înlocuit pe Andrei Usatîi la Ministerul Sănătății. PLDM și-a prezentat lista miniștrilor propuși pentru noul Guvern 

Laude și avertizări la aniversarea CNAM. „Vom lupta dur cu plățile neformale. O să vedeți în continuare – mecanisme frumoase implementate ad-hoc”

Concurs cu un singur dosar. A fost reales directorul CNAM