Autor: Irina Papuc

În cadrul ședinței de debut al noului Guvern, premierul învestit ieri spune că vrea să știe care este situația de facto în spitale în privința asigurării acestora cu medicamente. Pe parcursul săptămânii aceștia ar urma să efectueze câteva vizite împreună cu ministrul Sănătății.

La o zi după învestire, premierul s-a arătat interesat de criza de medicamente din spitale și cauzele care au generat-o.  „Domnule Buga, trebuie să mergem împreună la câteva spitale, la fața locului, să vedem ce se întâmplă în privința asigurării cu medicamente”, a spus Gaburici. Acesta a cerut și explicații în privința prețurilor la preparate, care cresc inevitabil odată cu devalorizarea leului.

Fostul ministru al Sănătății a fost audiat la începutul acestei săptămâni de către Comisia parlamentară sănătate, protecție socială și familie. Membrii comisiei au ajuns la concluzia că Ministerul Sănătății nu s-a asigurat dacă există stocuri suficiente în spitale. Totodată, fostul ministru, Andrei Usatîi, a spus că noul Guvern va trebui să adopte de urgență o Hotărâre de Guvern care să deblocheze situația. 

 

 Articole relaționate:

Spitalele au stocuri de medicamente pentru maxim 30 de zile. Ministrul Sănătății spune că salvarea e la noul Guvern 

Controale financiare la Spitalul Republican, Spitalul de Urgență și alte trei instituții. Directorii ar fi folosit banii pentru medicamente la construcții. Ei spun altceva 

Ministrul Andrei Usatîi, deranjat că presa scrie despre lipsa de medicamente și consumabile: „Nu recunosc că avem criză”