Autor : Viorica Obreja

O echipă de doctori de la Serviciul Urgență au transportat pe brancardă o gravidă pentru a fi transportată la spital. Din cauza viscolului, drumul către localitatea de unde era făcută solicitarea a fost blocat, așa că doctorii nu au avut altă soluție și au dus-o pe jos mai bine de jumătate de kilometru.

Femeia care a solicitat ajutorul doctorilor era în a 38-a săptamână de sarcină și este din satul Kotovskoe. La solicitare a mers o echipă a punctului de asistență medicală urgentă din Congaz. Distanța dintre Congaz si satul Kotovsckoe era de 12 kilometri, însă ambulanța a reușit să parcugă nici jumătate din drum, restul fiind blocat. Administrașia locală a trimis un tractor să curețe porțiunea blocată, însă aproximativ jumătate de kilometru de drum a rămas impracticabil, așa că doctorii au trebuit să ducă gravida pe brancardă. Pacienta a fost dusă la Spitalul Raional din Comrat.

 În imagine apar doctorii echipei de Urgență de la punctul AMU Congaz, ajutați de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

Conform datelor Serviciului Situații Excepționale în ultimele trei zile 7 ambulanțe au fost blocate din cauza zăpezii, majoritatea din sudul țării. În intervalul 6-8 ianuarie, Serviciul de Urgență 903 a acordat asistență medicală urgentă la 8580 de persoane.

 

█  Articole relaționate:

Starea Serviciului de asistență medicală de urgență din Moldova, mai jalnică decât cea a pacienților care au nevoie de primul ajutor 

Bolnavi de nepăsare. Respectul față de pacienţi tinde să devină o boală incurabilă

Miliarde de lei pentru modernizarea celui mai solicitat serviciu medical din țară. Jumătate din bani lipsesc