Autor: Irina Papuc

Nicolae Starciuc, directorul spitalului Valentin Ignatenco s-a ales cu o mustrare aspră pentru management defectuos. Despre acest lucru a comunicat șeful Direcției sănătate, din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu. Decizia a fost luată după ce o comisie, formată la nivel de direcție a constatat că directorul se face vinovat de faptul că ustensilele medicale erau folosite necorespunzător.

Totodată, Mihai Moldovanu a declarat în cadrul ședinței Primăriei că a fost demarată o procedură de achiziții publice pentru procurarea seturilor de utilaje de care mai este nevoie în spital. Șeful de la Direcția sănătate spune că a vorbit cu studenții care au recunoscut că au făcut lecții practice anume cu bormașini industriale. „Acum 20 de ani se lucra cu astfel de instrumente. De prin anii 1985. Ele se mai păstrează la Spitalul de Urgență, la Spitalul de Traumatologie și la Centrul Mamei și Copilului, dar aceste instituții sunt la balanța Ministerului Sănătății. Noi am soluționat problema. Bormașinile au fost scoase din spital și se lucrează doar cu cele medicale”, a mai precizat Moldovanu.

Edilul Capitalei s-a arătat deranjat de faptul că imaginile au ajuns în presa internațională, deși acolo s-au investit „milioane de lei”.

Scandalul de la Spitalul Valentin Ignatenco a început acum o săptămână, când pe un portal de știri a fost plasat un filmuleț, unde apar doi medici care efectuează o operație, folosind o bormașină industrială.

 

Articole relaționate:

Grupul de chirurgi de la Valentin Ignatenco explică de ce au postat filmulețul pe internet: „Suntem nevoiți să încălcăm regulile de bioetică. O să-l invităm și pe Andrei Usatîi să asiste la operații”

Andrei Usatîi, mustrat de Iurie Leancă. Premierul este nemulțumit de măsurile luate de ministrul Sănătății în cazul operațiilor cu bormașina industrială 

Ministrul Sănătății, în privința situației de la „Valentin Ignatenco”: Sistemul nostru de sănătate are probleme. Toți cunoaștem acest lucru”