Autor: Irina Papuc

În domeniul Sănătății publice nu se găsește secretar de stat. Al doilea concurs organizat se pare că a eșuat, iar cel mai potrivit candidat urmează să fie ales deja din a treia încercare. Svetlana Cebotari, cea care aspira la această funcție în turul doi a fost aleasă în calitate de ministru în aceeași zi în care a avut loc interviul.

La cel de-al doilea concurs s-au înscris repetat Andrei Cazacu, fost angajat la Ministerul Sănătății, și Iurie Pânzaru, actualul director al Centrului Național de Sănătate Publică. Cazacu și-a depus dosarul la toate concursurile pentru angajarea secretarilor, inclusiv a secretarului general. Iurie Pânzaru s-a înscris și el repetat, după ce prima dată a fost anunțat că nu ar fi acumulat nici măcar punctajul nimim. Nici de această dată nu ar fi fost suficient de bun, însă Pânzaru spune că de data aceasta și-a învățat lecția.

„A fost foarte ușor, au fost întrebări simple. Nu m-au întrebat nici măcar despre un act normativ. Am răspuns la toate întrebările fără probleme, însă astăzi am fost informat că nu am trecut concursul, nici măcar nu mi-au spus punctajul. Eu am înțeles că nu sunt persoana care trebuie”, a menționat Pânzaru. El menționează că la al treilea concurs nu-și va mai depune dosarul.

După cum am menționat deja, Svetlana Cebotari a promovat și ea proba CV-urilor și urma să susțină interviul pe 19 decembrie, la ora 13.00, exact atunci când Partidul Democrat a ieșit în fața presei cu numele celor șapte candidați pentru Executiv, ea fiind cea propusă pentru fotoliul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Pentru prima dată și-a depus candidatura și Luminița Suveică. Dintre toți candidații, Iurie Pânzaru are cea mai vastă experiență, fiind în serviciu din anul 1986.

Astăzi Cancelaria de Stat a anunțat un nou concurs. Dosarele trebuie depuse până la 9 ianuarie.

Amintim că am solicitat de la Cancelaria de Stat să ne explice cum au fost evaluați candidații înscriși la concurs și să ne prezinte punctajul înregistrat de fiecare candidat, întrucât au existat nemulțumiri privind modul de organizare a testării, dar și dubii privind la imparțialitatea comisiei. Cancelaria a refuzat, argumentând că „sunt date cu caracter personal”. 

 

 Articole relaționate:

O nouă luptă pentru funcția de secretar de stat în Sănătate Publică. Cine sunt candidații și de ce Cancelaria de stat întârzie să explice cum a organizat interviurile

Cancelaria de stat ascunde notele candidaților la funcția de secretar de stat în Sănătate Publică: „Sunt date cu caracter personal”

EDITORIAL// Secretarii cu secrete. La ce bun facem reforme noi cu oameni vechi?